Abandoned...

...software, books и още. • 08.12.2011

За пръв път тази думичка я видях в една древна игра. Потърсих в речника и разбрах какво означава. След време я видях отново като част от име на сайт. Прозвуча тъжно. Много от тези игри преди време са карали да искрят очите на играчите. Бяха причина за уволнения, разводи и среднощни купони пред екрана, а сега са захвърлени в кюшето.

Колко от филмите, които са ни формирали, са известни сега? Малко от тях са попаднали в списъка на класическите творби. Не всеки е имал касовия успех и поддръжката на „Звездни войни“. А са добри, стойностни филми: „Справедливост за всички“, „Амадеус“ и всичко останало на Милош Форман, „В бой идут одни старики“... Всички те носят друг дух, морал и наслада. Превръщат консуматора в човек, изкарват го от МОЛ-а и го карат да погледне по-внимателно наоколо, да помисли с главата си, а не с кредитната си карта.

Когато подбирам книги, които да сканирам и форматирам като електронни, търся тези, изоставените. Които никога вече няма да бъдат издадени, защото книгите са: а) руски; б) стари; в) от друг свят; г) нещо излишно за 99% от хората.

А си заслужава да бъдат четени, защото са: а) хубави; б) полезни; в) ведри; г) стимулират човещината.