Катя

История с фотография. • Репост от 25 юли 2009

Това е Катя. Запознахме се (банално ще прозвучи) в Нета. Завършваше училище по грим и фризура и един ден отидохме в НДК, където имаше конкурс по гримиране за съучениците й.

. . .

Благодарение на телеобектива (с голям обектив изглеждаш Льо Професионалист) и най-вече на Катя (хващаше девойките за ръцете и ги водеше при мен "да ги снимат") имах 2-3 кадъра. Вниманието ми беше привлечено от много адекватно облечено и гримирано девойче.

 

Естествено, спестявам името й. Момичето очевидно сметна, че я снима професионален фотограф и помоли за снимките. Даде ми телефона си, за да мога да се свържа с нея. След десетина дни бях успял да прегледам кадрите и качих в галерията си тези, които ми допадаха. Изпратих й съобщение с адреса за нейните снимки и забравих за нея. 

След 2-3 дена се обади възрастна жена, която с безкрайно подозрение и омерзение се осведоми дали се е свързала с Асен Баръмов и че е баба на въпросното момиче. Не беше споменато гласно, но убеждението й, че в момента говори с професионален сводник и развратник беше нарисувано в 3D и имаше обем, мирис и паспорт. Обвини ме, че съм дал неверен адрес. След ден-два такива контакти тя се обади отново и отново бях уведомен, че са видели снимките, че да, биха искали да си ги вземат, записани на диск. Издиктувах адреса на офиса ни. Очевидно в нейната представа това беше студио за порно филми. И забравих за случая.

След няколко дена изпращах клиент до колата му (трябваше да взема някакви материали). До мен се доближи бодро бабе от типа "кинта и дваесе с вдигнати ръце", облечено в класическа бабешка вълнена жилетка. С нормален, учтив тон ме попита дали тук работи Асен Баръмов. Разбрах коя е и й казах, че е уцелила мястото и дали би била любезна да ме изчака 2 минути.

Бабето влезе в студиото с известана доза предпазливост, но не завари изнасилени моми по пода. Липсваха пилони и гумени фалоси. На екрана ми скучно светеше дизайн за вафла. Марина също нямаше вид на "доминатор" и също редеше някаква хранително-вкусова илюстрация.

Бабето поотдъхна. Казах й да ме изчака, докато си довърша работата, която съм започнал, за да можем да отберем снимките, за които е дошла и тя се кротна. За малко. Стана й скучно и се разшава. Обясни ми с леко извинителен тон как внучката й искала да стане модел, но сам съм разбирал.. в този бизнес какви са обстоятелствата... После взе да зяпа в екрана ми и запита "А вие какъв антивирус ползвате?" — ченето ми висна. "...защото аз ползвам Нортън антивирус и той ми затри любимата игра "Age of Kings"" — долната ми челюст опря в пода! С известно усилие преборих в себе си желанието да й предложа една игра в мрежа. Вместо това седнахме, отбрахме снимките и ги записахме на диск.

Проводих я до стълбите и навън тя се поклони, благодари за отношението и си тръгна. Фотографията те среща с интересни хора :)