Благодаря!

но не като в Холивуд. • 12.05.2011

Благодарили са ми за много постъпки. За още повече също така не са ми. Благодарили са ми за това, че съм задържал вратата, че съм подал ръка, че съм казал "Наздраве!", че съм услужил с пари, внимание, съвет, или с мълчание, когато е необходимо. За добра работа, за това, че съм дал хляба на някой, за професионална помощ, за какво ли не. Хубаво е да ти благодарят. Чувствам се полезен.

Тази сутрин ми се поиска и аз да благодаря.

За това, че изтъни кожата ми, че станах сетивен за красотата на малките неща. Че мога да съм категоричен при определянето на добро и зло. Че мога да съпреживявам доброто. Дай боже да се науча и да го създавам. И че след това се махна от мен, за да имам сили и време за живот да усещам всичко това!

...

И нещо като причина за появата на всичките тези букви, думи и изречения: Когато отивам до спирката, обикновено преминавам по трамвайната релса, пазейки равновесие. Не знам как изглежда отстрани. Но за мен си е важно – дали ще се отклоня, или ще стигна без да падна. Когато започна да пиша тук, винаги е с някаква конкретна цел, впечатление. И се опитвам да не падна. Някой път – успявам :)