Дима

Запозна ни любовта. • 08.07.2009

 Су-17

Споделяме една и съща любов към крилатите машини. Така и се запознахме преди години в кюто. С търсене по интереси "history of aviation". Но докато за мен тази любов е чисто естетическа наслада, за Дима тя осмисля живота му. Разговаряме по малко, но начесто: "Асене, извини ме, ако понякога ти преча да работиш, но тук просто няма хора с моите интереси. Всички наоколо ме мислят за луд." Тук - това ще рече Новотроицк, градчето в Южен Урал, където Дима работи и живее.

Рисунката на Су-17 има своята история. Тя започна през един февруарски ден, когато показах на Дима незавършената рисунка на Messerschmitt Bf-109 G2 (и на цяло) от състава на 6-ти Изтребителен полк на Въздушните на Н.В. войски. Дима беше смаян и запита с каква програма съм рисувал. Често се сблъсквам с наивността на хората, които си мислят, че е достатъчно да владееш инструмента, за да измислиш какво да правиш с него. Но Дима е приятел. А на приятел не се отказва. Затова му отговорих "Илюстратор или Корел" и продължихме разговора.

Дима си намери инсталация на CorelDraw. Изписа си книги за него. Той няма подготовка на художник. Започна да учи сложна програма от нулата. Рядко се съветваше за срещнати проблеми и учеше преди всичко с "методом тыка". Само след година започна да рисува профили с камуфлажи, които са достойни за публикуване в специализирани издания.

Ла-5ФН "Веселые ребята". Автор: Митяй

 

Ето фазите, през които премина:

FW-190. Автор: Дима (Митяй)

Corsair. Автор: Дима (Митяй)

Щурмовик Ил-2. Автор: Дима (Митяй)